Aantal personen: 2
200 gr aardappelen
300 gr knolselderij
zout
1 el crème fraîche
½ -1½ dl halfvolle melk
peper
2 el bloem
1 tl kerriepoeder
200 gr varkenshaas
25 gr boter
2 el fijngesnedenpeterselie
400 gr broccoli
Kook 200 gr geschilde aardappelen samen met 300 gr in stukken gesneden knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout. Stamp de groente fijn, roer er 1 el créme fraîche door en ½-1½ dl halfvollemelk tot er een romige puree ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper. Meng 2 el bloem met 1 tl kerriepoeder en wat zout en peper. Snijd 200 gr varkenshaas in plakjes van 2 cm. Haal de plakjes vlees door de gekruide bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak het vlees aan elke kant circa 2 minuten in 25 gr boter, tot ze aan de buitenkant lichtbruin zijn en van binnen nog een beetje roze. Presenteer het vlees met de puree en strooi er 2 el fijngesneden peterselie over.
Serveer er tenslotte 400 gr gekookte broccoli bij.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |